Der findes ikke mange ballonskippere i Danmark, men i bund og grund er det en glimrende mulighed for at gøre karriere enten på deltid eller fuldtid, hvis du har en drøm om at tilbringe din tid blandt fugle og smukke udsigter.
Der findes kun 50 ballonskippere i Danmark. Det skyldes muligvis, at kravene er ret høje, og at uddannelsen er selvbetalt. Efter endt uddannelse skal du naturligvis også selv investere i en luftballon, som du kan flyve i.
Hvad koster det at blive ballonskipper?
Uddannelsen koster mellem 20.000 og 40.000 kr., afhængigt af hvor længe du bruger på den, og om du i forvejen er medlem af en klub.
Køber du en luftballon på forhånd, vil du hos nogle forhandlere kunne få betalt den praktiske del af uddannelsen, hvorfor du vil kunne spare penge.
Hvad består uddannelsen af?
Du skal igennem følgende, før du står med dit certifikat i hånden:
- Bestå 6 teoriprøver
- Minimum 16 timers instrueret flyvning fordelt på 12-16 gange
- Helbredsgodkendelse fra lægen
- Bestå soloflyvning
- Bestå flyvning med kontrollant fra Trafikstyrelsen
Typisk tager uddannelsen minimum ½ år, men det afhænger dels af instruktørens tidsplan og dels af vejrforhold. Du skal være over 18 år for at kunne få certifikat til flyvning af varmluftballon.
De 6 teoriprøver er i følgende undervisningsmoduler:
- Love og bestemmelser
- Meteorologi
- Menneskelig ydeevne og begrænsninger
- Materiellære
- Gaslære
- Aerostatik og navigation
Arbejde som ballonskipper
Ønsker du at gøre ballonflyvning til din levevej, kan du med fordel blive tilknyttet en ballonklub, hvor du kan tilbyde ballonflyvning til interesserede. Nogle ballonklubber er også tilknyttet forhandlere af gavekort.
Som ballonskipper bør du, ligesom ved alle andre karriereveje, være medlem af en a-kasse, så du er sikret indkomst i perioder uden så meget arbejde.
Se oversigt over billige a-kasser her: akasse-billig.dk